Dutch Alternative Photography Meeting & Artist Talk: Jeroen de Wijs over Collodiumprocedés

Uitnodiging
Dutch Alternative Photography Meeting & Artist Talk: Jeroen de Wijs over Collodiumprocedés

Zondag 19 april 2015
13.00 tot 16.30 uur (de lezing begint rond 14 uur)

‘t Oude Pothuys
Oudegracht 279
3511 PA Utrecht
030 231 8970
http://www.pothuys.nl/

10 minuten loopafstand van het CS en van een gratis parkeer omgeving (Heling). Zie: http://tinyurl.com/o32qodq

Toegang gratis.
Aanmelding is niet verplicht, wel gewenst i.v.m. beperkte ruimte in ‘t Oude Pothuys.
Aanmelden kan via de Facebook event-pagina of via DutchAlternativePhotography@gmail.com.

‘Toeval, traagheid, ambachtelijkheid’. Jeroen de Wijs (Boerdonk, 1975) weet precies wat hem aanspreekt in collodium-procedés. Tijdens de eerste bijeenkomst van Dutch Alternative Photography zal hij enthousiast vertellen over de liefde voor zijn vak. Hij heeft genoeg te melden. Niet voor niets experimenteert hij al jaren met 19e eeuwse collodium-technieken. Toch is Jeroen geen stoffige laborant. Als kunstenaar wil hij vroege fotografische processen graag zelf in de vingers krijgen zodat hij ze kan aanwenden voor zijn eigen werk: ‘Het is niet zo dat ik het oude wil reproduceren. Ik zoek juist naar moderne beeld- en presentatievormen’.

Dutch Alternative Photography is een platform voor alternatieve fotografie technieken in Nederland en Vlaanderen geïnitieerd in 2012 door An Zuriel. Het doel van dit platform is het overdragen van alternatieve fotografie kennis aan geïnteresseerden en het voor iedereen toegankelijk maken van het fenomeen alternatieve fotografie. Naast het online platform, wil Dutch Alternative Photography een podium geven voor netwerken en uitwisseling van kennis. Aan dit initiatief werken: Indra Moonen, Jeroen de Wijs, Herman Maes en An Zuriel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.